Ciupercile cu ce le acompaniem?

Ciupercile cu ce le acompaniem?

Iată-ne în plină toamnă, frumosul sezon al ciupercilor. Fie că le găsești în pădure sau pe tarabele din piață, nu ai vrea să ratezi perechea ta mâncare și vin. Iată câteva modalități de a reuși în asocierile tale mâncăruri și vin cu ciuperci, chiar dacă nu trebuie să ții cont doar de varietatea ciupercii, ci desigur și de modul ei de preparare și de tipul preparatului (ciuperci gustate singure sau ca acompaniament la carne sau peste).

Cum sa stapanesti combinatiile de vin si branza

Cum sa stapanesti combinatiile de vin si branza

Ce fel de vin ar trebui să servești cu brânză? Aceasta este o întrebare prin excelență dedicata rafinamentului culinar și una la care în mod clar nu există un singur răspuns, ci o întreagă paletă de variante. Totul depinde de tipul de brânză pe care l-ați ales. Desi Camembert și vinul roșu sunt embleme ale fine couisine in Franta, ele nu se potrivesc, deoarece aproape toate vinurile roșii au același gust amar, metalic cu această brânză. Viața părea mai simplă pe vremuri – un vin roșu bun cu...

Sulfiti in vin? Pentru ce se folosesc? Este benefic sănătăţii?

Sulfiti in vin? Pentru ce se folosesc? Este benefic sănătăţii?

Dezbaterea cu privire la utilizarea sulfiților (sau a sulfului) a apărut doar cu aproximativ 15 ani în urmă, dar, în acest timp, a devenit din ce în ce mai aprinsă și este acum un obiect de dispută atât pentru iubitorii de vin, cât și pentru criticii de vin. Umilit de unii și apărat cu înverșunare de alții, acest vechi prezervator a intrat în mare dispută. Dar cum să procedăm cu strugurii noştri?

Vinul asta are dop cu filet. Sigur e prost!

Vinul asta are dop cu filet. Sigur e prost!

Cercetările se îndreaptă rapid pentru a încerca să rezolve problema vinului cu plută, care duce la risipă de milioane de hectolitri pe an – ceva fără care viticultorii și pasionații de vin deopotrivă ar putea face cu bucurie. Analizăm alternativele disponibile și progresul științific în acest domeniu.

Bauturile preferate ale Majestatii Sale Elisabeta a II-a

Bauturile preferate ale Majestatii Sale Elisabeta a II-a

Un popor necunoscut pentru manifestările publice de sentimentalism, britanicii au simțit unde de șoc săptămâna aceasta după pierderea celui mai longeviv monarh al lor. Regina #Elisabeta a II-a a fost în același timp o figură omniprezentă și extrem de privată, formula perfectă pentru intrigi și speculații cu privire la modul în care ar fi putut fi în spatele măștii maiestuoase. Am putea spera doar să nădăjduim despre obiceiurile și rutinele ei, despre gusturile și antipatiile ei, inventând...

Cum sa alegi un vin bun atunci cand nu stii nimic despre vin

Cum sa alegi un vin bun atunci cand nu stii nimic despre vin

Am fost cu toții in aceasta situatie... a alege un vin bun poate fi o sarcină descurajantă, mai ales când nu știi prea multe despre subiect! Deși nu există o soluție unică pentru toate, câteva sfaturi despre ceea ce trebuie să aveți în vedere pot ajuta foarte mult. Iată cele 10 reguli de aur de urmat atunci când alegi o sticlă.

Vara calduroasa si secetoasa va face ca recolta de vin sa fie mai buna?

Vara calduroasa si secetoasa va face ca recolta de vin sa fie mai buna?

Practic, un vin alb din nord (Muscat, Sauvignon Blanc) va dezvolta pe nas arome proaspete de flori albe si citrice. Va fi o aciditate marcată în gură. Aceasta produce vinuri „întinse”. Pentru vinurile din sud, aromele vor tinde spre fructe galbene, ceară de albine (miere, ceară etc.) și chiar arome de trufe. In gura vor fi mai carnoase, cu mai multa bogatie. Finisajul poate fi foarte cald în unele cazuri.

Bordeaux best vintage 2021

Bordeaux best vintage 2021

Acum vă propunem pentru învechire /vintage 2021 vinuri din zona Bordeaux care sunt la îndemână (deși nu veți primi sticlele încă câțiva ani!), am dori să vă prezentăm o selecție care prezintă cele mai bune vinuri chateau.

Chardonnay in lume

Chardonnay in lume

Acest soi este puternic și ușor de cultivat, având capacitatea de a înflori pe o mare varietate de terroirs, chiar dacă preferă terenul subfertil. Este, de asemenea, un strugure care înflorește destul de timpuriu, deci este mai expus riscul de a fi afectat de vrăji de îngheț. În orice caz, este clar că Chardonnay a devenit strugurii albi preferati de pe planetă datorită adaptabilității sale, prosperând așa cum o face în multe climate diferite. În cea mai mare parte, transformat în vin alb...

Vinurile Bordeaux - scumpe?

Vinurile Bordeaux - scumpe?

Într-adevăr, vinurile roșii din Bordeaux, mai ales cele clasificate drept Premier Grand Cru, nu sunt vinuri pe care majoritatea le consumă zi de zi.

Vanzarea vinurilor și succesul investițiilor intr-o pivnita proprie

Vanzarea vinurilor și succesul investițiilor intr-o pivnita proprie

Dacă există un domeniu de investiţii diferit de acela investiţional în acţiumi la bursă, acela este al obiectelor de artă, vinuri şi antichităţi rare. Doriţi să vă vindeți vinurile sau sunteți doar interesat și doriți mai multe informații, trimiteți un e-mail echipei noastre: officemzwine@gmail.com. Vor fi bucuroși să vă ajute cu orice întrebări!